10 creatieve DIY-projecten om deze zomer te proberen

10 creatieve DIY-projecten om deze zomer te proberen

Hoi allemaal! Het is zomer en dat betekent tijd voor creativiteit! Ik ben zelf altijd al een groot fan van DIY-projecten geweest en ik deel graag mijn tien favorieten met jullie. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie favoriete DIY-projecten, dus deel ze gerust in de comments!

1. Mandala schilderen
Ik heb laatst een mandala geschilderd en het was zo ontspannend! Het lijkt misschien moeilijk, maar eigenlijk is het heel simpel. Je hebt alleen verf en een sjabloon nodig, en je kunt al aan de slag. Het resultaat is zo mooi en het is een geweldige manier om even tot rust te komen.

2. Upcycling
Mijn man en ik hebben laatst een oude grote kapstok omgetoverd tot een leuk bankje voor in de gang. We hadden nog nooit iets met upcycling gedaan, maar het was echt superleuk en het voelt goed om oude spullen een nieuw leven te geven. Het bankje is nu een van mijn favoriete items in huis!

3. Handlettering
Ik ben dol op handlettering! Het is zo leuk om mooie letters en woorden te creëren en er je eigen draai aan te geven. Ik schrijf vaak inspirerende quotes op kaarten voor vrienden en familie, en het is altijd een succes.

4. Macramé
Ik ben niet zo'n held met naald en draad, maar macramé vind ik dan weer wel superleuk! Ik heb laatst een plantenhanger gemaakt en het was echt een meditatief proces. Het kost wat tijd, maar het resultaat is zo tof!

5. Mozaïeken
Ik heb een vriendin die ontzettend goed is in mozaïeken en ze heeft me een keer meegenomen naar een workshop. Het was zo leuk om te doen! Het is wel even puzzelen om de stukjes op de juiste plek te krijgen, maar als het dan eenmaal af is, is het zo mooi!

6. Geborduurde plantenpotjes
Borduren is weer helemaal in en waarom zou je het niet combineren met plantenpotjes? Gebruik een effen potje en borduur er een leuk patroontje op. Je kunt zelf kiezen welke kleuren garen je gebruikt en het is een mooie manier om oude potjes nieuw leven in te blazen.

7. Geometrische wanddecoratie
Wil je een statement maken in je interieur? Maak dan je eigen geometrische wanddecoratie! Je hebt alleen een paar houten latjes, een zaag en verf nodig. Zaag de latjes op maat, verf ze in verschillende kleuren en bevestig ze in een geometrisch patroon op de muur. Zo maak je een unieke en moderne toevoeging aan je interieur.

8. Dip-dye kussens
Ben je toe aan wat nieuwe kussens op de bank? Maak ze dan zelf! Gebruik kussenhoezen van katoen en dip ze in een verfbadje. Experimenteer met verschillende kleuren en technieken, zoals tie-dye of ombre, om een leuk effect te creëren.

9. Betonnen plantenhouders
Beton is een veelzijdig materiaal en het is ook nog eens heel stijlvol! Maak je eigen betonnen plantenhouders door cement te mixen met water en in een mal te gieten. Je kunt er zelfs een patroon of tekst in graveren voor een extra persoonlijke touch.

10. Boekenplank van houten pallets
Ben je op zoek naar een nieuwe boekenplank? Maak er dan zelf een van houten pallets! Haal de planken uit elkaar en gebruik ze om een boekenplank te maken in de gewenste grootte. Schuur het hout en bevestig de planken aan elkaar met schroeven. Je kunt de boekenplank verven of juist de natuurlijke uitstraling behouden.

En dat waren mijn 10 favoriete DIY-projecten voor deze zomer! Ik ben benieuwd welke DIY-projecten jullie graag doen of nog willen proberen. Laat het gerust weten in de comments! 

Liefs!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.