eigen-kaarsen-maken

DIY: Maak je eigen geurkaarsen voor thuis

Geurkaarsen zijn een populaire manier om je huis gezellig en fris te houden, maar ze kunnen soms prijzig zijn. Gelukkig kun je ook gemakkelijk je eigen geurkaarsen maken thuis, en het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en je huis te personaliseren. In deze blogpost delen we een stap-voor-stap handleiding over hoe je je eigen geurkaarsen kunt maken.


Stap 1: De benodigdheden
Om te beginnen heb je een aantal benodigdheden nodig voor het maken van je eigen geurkaarsen, waaronder:

  • Kaarsenwas (sojawas of bijenwas werken goed)
  • Een lont
  • Geurolie
  • Een kaarsenpot of glas
  • Een pannetje
  • Een thermometer
  • Een lepel
  • Een tang

Stap 2: Smelt de kaarsenwas
Plaats de kaarsenwas in een pannetje en verwarm het op een laag vuur totdat het helemaal gesmolten is. Gebruik de thermometer om de temperatuur van de was in de gaten te houden. Idealiter moet de was tussen de 45 en 55 graden Celsius zijn.

Stap 3: Plaats de lont in de kaarsenpot

Terwijl de was smelt, kun je de lont in de kaarsenpot plaatsen. Gebruik de tang om de lont vast te houden en zet het vast in het midden van de kaarsenpot. TIP: je kan hiervoor ook een ijscostokje gebruiken, waar je een gaatje in maakt zodat de lont hierdoor heen kan.

Stap 4: Voeg de geurolie toe

Wanneer de was volledig gesmolten is, kun je de geurolie toevoegen. Voeg ongeveer 10% van de hoeveelheid was toe aan de geurolie en meng het goed door de was.

Stap 5: Giet de was in de kaarsenpot

Giet de was langzaam in de kaarsenpot, zodat de lont rechtop blijft staan. Laat de kaars volledig afkoelen en stollen, wat ongeveer 4-6 uur kan duren.

Stap 6: Personaliseer je kaars

Nu is het tijd om je kaars te personaliseren! Je kunt de kaars versieren met decoraties zoals kralen, bloemen of gedroogde kruiden. Laat je creativiteit de vrije loop!

Het maken van je eigen geurkaarsen kan een leuke en eenvoudige manier zijn om je huis gezellig te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Volg gewoon deze eenvoudige stappen en maak je eigen unieke geurkaarsen thuis. Met een beetje oefening kun je ze zelfs als cadeau geven aan vrienden en familie.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.